Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Вчені відкрили новий спосіб діагностики раку

Вчені відкрили новий спосіб діагностики раку

16.11.2015, 13:36
Міжнародна група вчених зі США, Швеції та Нідерландів оголосила про створення нового методу визначення раку на ранній стадії на основі аналізу РНК (рибонуклеїнової кислоти) тромбоцитів у крові, пише Science Daily.

Детальні результати дослідження опубліковані в журналі Cancer Cell.

Новий тест дозволяє не тільки визначити наявність ракової пухлини на першій стадії, але і визначити тип і локалізувати її місце розташування. Достовірність і точність подібної діагностики становить 96%.

На думку вчених, тромбоцити є одним з найбільш легкодоступних джерел зразків для ракової діагностики.

У ході дослідження вчені взяли кров на аналіз у 283 добровольців. У 228 були виявлені різні форми раку, решта 55 здорових осіб без онкозахворювань були контрольною групою.

Зафіксовано перший випадок "зараження" людини раком


Новий тест дозволив зі стовідсотковою ефективністю діагностувати рак на ранній стадії серед 39 учасників експерименту.

За словами фахівця-онколога зі шведського університету Умео Джонаса Нільсона, їхнє дослідження довело, що новий метод біопсії на основа аналізу крові дає точні результати і дозволить медикам відмовитися від інвазивнового методу біопсії ракових клітин.
"Тест зміг виявити майже всі відомі форми раку, що підтверджує величезний потенціал біопсії крові у сфері поліпшення ефективності ранньої діагностики раку", - зазначає Нільсон.

Крім цього, новий тест дозволяє визначити з точністю до 71% походження ракових пухлин.

Зокрема, цей результат був підтверджений при діагностиці раку підшлункової та молочної залоз, раку легенів, товстої і прямої кишки, печінки, а також раку головного мозку.

Нагадаємо, раніше японські вчені розробили новий метод діагностики раку, який дозволяє визначити наявність злоякісних клітин всього за 3 хвилини завдяки ультрафіолетовому впливу.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
158