Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Медики розробили універсальну дієту для довгожителів

Медики розробили універсальну дієту для довгожителів

16.11.2015, 10:12
Канадські медики з центру Risk Factor Modification в лікарні Сент-Майкла створили спеціальну дієту для профілактики серцево-судинних захворювань і продовження тривалості життя, пише The Daily Mail. Детальні результати дослідження опубліковані в Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Disease.

Основа запропонованої системи харчування базується на поєднанні продуктів, антихолестериновий ефект яких в комплексі може знизити ризик виникнення і розвитку серцево-судинних хвороб.

Знайдено ген, вимикання якого продовжує життя на 60%

Зокрема, пацієнтам рекомендується вживати в їжу горіхи, соєвий білок, ячмінь, овес, а також рослинні олії, боби і овочі, особливо - баклажани.

За словами автора дослідження Девіда Дженкінса, вся дієта повинна містити низьку кількість жирів і солі при високому вмісті клітковини.
Добовий раціон передбачає вживання від 2 грамів рослинних стеринів і станолів (зернові, овочі та фрукти), 30 грамів горіхів, 50 грамів соєвих продуктів і від 20 грамів розчинних харчових волокон.

У ході досліджень медики встановили, хто комбінація даних продуктів, крім зниження рівня холестерину, здатна знизити на 2 відсотки ризик розвитку гіпертонії - високого артеріального тиску.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали 10 продуктів, які потрібно їсти хоча б один раз на день.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
175