Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Міноборони РФ про системи С-400 в Сирії: Читайте Вікіпедію

Міноборони РФ про системи С-400 в Сирії: Читайте Вікіпедію

13.11.2015, 19:52
Повідомлення британської газети Daily Mail про розміщення на авіабазі в Сирії зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400 є дезінформацією, повідомляє Інтерфакс з посиланням на офіційного представника Міноборони Росії генерал-майора Ігоря Конашенкова.
"Разом з вами ми вже третю добу працюємо на авіабазі "Хмеймім". Вам була надана можливість побачити тут все на власні очі. У тому числі і засоби, що забезпечують протиповітряну оборону бази. Ніяких С-400 тут, звичайно, не було і немає. Це просто дезінформація", - сказав Конашенков у п'ятницю на брифінгу для іноземних журналістів, які перебувають у рамках пресс-тура на авіабазі "Хмеймім".
Він зізнався, що деякі повідомлення про російську авіабазу, які з'являються в зарубіжних виданнях, викликають "якщо не сміх, то щире здивування".
"Перш ніж лякати британців і світ розміщенням в Сирії російських ЗРС С-400, потрібно було подивитися, що він із себе представляє хоча б у Вікіпедії або на сайті Міноборони Росії. Тоді редакторам цього видання було б ясно, зі скількох елементів складається цей комплекс, і яка площа потрібна була б для його розміщення", - додав генерал.
Нагадаємо, раніше видання Daily Mail повідомило, що Росія розгорнула передові зенітні ракетні системи ППО С-400 на авіабазі Хмеймім на сирійському узбережжі в провінції Латакія.
Ракетна система С-400 складається з трьох основних частин: центрального контрольного пункту, радіолокаційного комплексу, здатного відстежувати до 300 цілей, і зенітно-ракетних пускових установок.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
427