Відео ролики » Різко збільшилася кількість вірусів, що крадуть гроші через мобільні додатки


13:56 от admin
Кількість вірусів, призначених для злому банківських додатків мобільних пристроїв, зросла в 3,2 рази з початку другого кварталу 2018 року. Про це з посиланням на дослідження Лабораторії Касперського повідомляє у вівторок, 7 серпня, Коммерсант.

Зазначено, що шкідливі трояни після проникнення в смартфони підміняють собою не тільки банківський софт, а й додатки виклику таксі, соцмережі та інші ідентифікаційні дані клієнта. Після цього вірус отримує логін і пароль банківської карти і краде гроші з рахунків.

За словами експертів, найбільш уразливі для даних троянів мобільні пристрої з операційною системою Android. При цьому після зараження вірусом повернути вкрадені з банківських карт гроші дуже важко, оскільки в більшості випадків відповідальність за злом лежить на самих клієнтах.

Для захисту від кіберзагроз фахівці радять використовувати останні версії операційних систем, вчасно оновлювати додатки, встановлювати їх тільки з офіційних маркетів і придумувати складні паролі на акаунти, додатки і на сам пристрій.

Нагадаємо, раніше Android-гаджети атакував небезпечний вірус.

Перед цим повідомлялося, що кількість вірусів-майнерів зросла в сім разів.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"