Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Криза 1998 року може повторитися – Bank of America

Криза 1998 року може повторитися – Bank of America

04.07.2018, 00:46
Bank of America прогнозує, що на світовому фондовому ринку може трапиться повторення світової кризи 1997-1998 років, повідомляє Bloomberg.
Аналітики фінансової організації стверджують, що про це свідчить схожа динаміка ринків. 
На основі аналізу трендів аналітики прогнозують можливе повторення подій 1998 року, коли в азіатському регіоні сталася світова економічна криза, а в Росії - дефолт. За даними банку, ринки, що розвиваються, руйнуються під тиском сильного долара, в той час як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору. 
"Стійке зростання в Сполучених Штатах, згладжування кривої прибутковості облігацій, ринки, що скорочуються, країн, які розвиваються - ця картина схожа на відлуння подій 20-річної давності, коли жорстка політика на початку десятиліття привела до зміцнення долара. Тоді за три роки він подорожчав на 25%. Ринки, що розвивалися, також на той момент були на спаді", - відзначає провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнет. 
Водночас, відзначає Bloomberg, зазначені симптоми викликані й іншими факторами. Зниження вартості валют країн, що розвиваються, є відносним і відбувається на тлі посилення США. У той же час до 2020 року, як очікується, зростання економік країн Азії становитиме 6%.
Путін пророкує небувалу економічну кризу 
Нагадаємо, раніше про нову фінансову кризу попереджав Міжнародний валютний фонд.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
369