Відео ролики » Нацбанк назвав короткострокові ризики для гривні


10:50 от admin
Цього року гривня була однією з найсильніших валют світу, заявив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб в інтерв'ю РБК-Україна, назвавши короткостроковими ризиками для курсу національної валюти.
"Якщо подивитися на динаміку курсу гривні і порівняти з іншими країнами, то в цьому році гривня була однією з найсильніших валют. Пояснення просте. Ми бачимо хороші умови торгівлі для України", - зазначив Сологуб.

Водночас, за його словами, Україні все одно потрібна "подушка безпеки" у вигляді програми МВФ, яка збільшує резерви, знижує вартість боргових запозичень для уряду і допомагає застрахуватися від погіршення умов торгівлі.

"Якщо говорити про ризики, а не оцінювати їхню вірогідність, то найбільш значні - це зміна умов зовнішньої торгівлі та зовнішні виплати за держборгом", - наголосив Сологуб.

Він також додав, що на сьогодні навіть без грошей МВФ країна поступово може впоратися з погашенням боргів.

"У принципі, для цих цілей вистачить резервів. Але треба розуміти, що відсутність програми МВФ та іншої допомоги негативно впливає на економічні очікування, в тому числі привабливість України в очах іноземних інвесторів. І не те, щоб це впливало на економічні показники вже завтра, це, скоріше, наслідки на середньострокову перспективу", - зазначив він.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's прогнозує курс гривні на кінець 2018 року на рівні 29,50 грн/$, а на кінець 2019 року - 30,5 грн/$.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

Джерело "korrespondent.net"