Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Команда Дерипаски залишила раду директорів РусАла

Команда Дерипаски залишила раду директорів РусАла

24.05.2018, 09:22
Генеральний директор РусАла Олександра Буріко, а також семеро членів ради директорів, номіновані En+ російського бізнесмена Олега Дерипаски, подали у відставку.

Про це йдеться в заяві компанії, розміщеній на сайті Гонконгської фондової біржі.

Буріко залишила посаду 23 травня. Виконуючим обов'язки гендиректора до вибору нового CEO призначено директора з алюмінієвого бізнесу компанії Євгена Нікітіна.
Також заяву про відставку подали члени ради директорів: Владислав Соловйов, Зігфрід Вольф, Максим Соков, Дмитро Афанасьєв, Гульжан Молдажанова, Ольга Машковська, Катерина Нікітіна.

Зазначається, що вони не висунули свої кандидатури для переобрання на щорічних зборах акціонерів компанії, які відбудуться в кінці червня.

Нагадаємо, 18 травня Олег Дерипаска залишив раду директорів РусАла. Про це повідомила компанія En+, яка є основним власником алюмінієвого гіганта. Дерипаску замінить незалежний директор En+ Філіп Мейлфейт.

Як відомо, на початку квітня США ввели нові санкції проти Росії. У так званий чорний список увійшли кілька великих російських підприємців і підконтрольні їм компанії, включаючи контрольовані Олегом Дерипаскою En+ Group, GAZ Group, Базовий елемент і РусАл.

Наприкінці квітня стало відомо, що Дерипаска погодився скоротити частку в En+ нижче за 50% і піти з ради директорів, щоб Мінфін США зняв санкції з компанії. Водночас він заявляв, що має намір зберегти контроль в РусАлі.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
250