Відео ролики » У ВТБ не бачать сенсу виходити на ринок Криму


03:51 от admin
Керівництво російського держбанку ВТБ не бачить необхідності виходити на ринок Криму, оскільки це пов'язано з жорсткими санкціями країн Заходу. Про це повідомляє РИА Новости ввечері в середу, 16 травня, з посиланням на голову закладу Андрія Костіна.
Відзначається, що напередодні Костін взяв участь у засіданні групи фракції Єдина Росія в Держдумі. Депутати планували під час зустрічі приділити "особливу увагу ... проблемі відкриття відділень банку ВТБ в Республіці Крим і Севастополі".
"Завдання сьогодні потрапити під санкції у банку ВТБ немає. Позиція дуже зрозуміла, тому що ми знаємо, до чого це призводить", - сказав Костін після засідання.
Він констатував, що в світовій фінансовій системі зараз домінують США і Європа.
"Тут можна обурюватися і що завгодно публічно говорити, але, на жаль, ми змушені тут бути дуже акуратними заради того, щоб врятувати найбільшу фінансову установу країни", - підкреслив голова ВТБ.
Костін вважає, що ті банки, котрі зараз працюють на півострові, справляються і без ВТБ.
"Сьогодні банківський сектор працює цілком адекватно в Криму. Ті банки, які там є, цілком справляються з завданнями забезпечення населення і картою "Світ", і кредитуванням. На мій погляд, потреби заходити туди ще ста банкам немає", - додав він.
Нагадаємо, на початку квітня США розширили санкції відносно Росії. До списку санкцій, зокрема, потрапив і Андрій Костін. При цьому сам ВТБ перебуває під санкціями з 2014 року.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"