Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Нацбанк виключив PwC з переліку аудиторів банків

Нацбанк виключив PwC з переліку аудиторів банків

21.07.2017, 09:21
Національний банк України виключив ТОВ ПрайсвотерхаусКуперс (український підрозділ PwC) з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Таке рішення прийняло правління НБУ щодо поводження Комітету з питань аудиту банків України, повідомляє прес-служба регулятора.

"Підставою для прийняття такого рішення стало підтвердження ТОВ ПрайсвотерхаусКуперс надання недостовірної інформації про фінансово-господарську діяльність ПАТ КБ Приватбанк, зокрема, розмір кредитного ризику і регулятивного капіталу", - говориться в повідомленні.

Стверджується, що висновки компанії не відображали реальних ризиків роботи ПриватБанку, які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації й істотних витрат держави на капіталізацію.

Зазначається, що право Національного банку на виключення з реєстру аудиторів банків передбачено ст. 7 закону Про Національний банк України і ст. 70 закону Про банки і банківську діяльність та уточнено в нормативно-правових актах НБУ.

Практика усунення регулятором компаній від аудиту банків відповідає міжнародному підходу і базується на 27-му принципі Основних принципів банківського нагляду Базельського комітету.

Як повідомляв Кореспондент.net, у січні нинішнього року НБУ звинуватив PwC в махінаціях з активами ПриватБанку. Компанія оцінювала застави в банку значно більше за їхню реальну вартість.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
364