Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Найстарішу АЕС у Франції закриють до 2020 року

Найстарішу АЕС у Франції закриють до 2020 року

09.04.2017, 21:12
Уряд Франції визначив умови закриття атомної електростанції Фессенхайм. Згідно з документом, опублікованим у неділю, 9 квітня, найстаріша французька АЕС буде закрита з введенням в дію нового енергоблоку на АЕС у Фламанвіль, яке очікується не раніше 2019 року. У декреті уряду термін роботи АЕС Фессенхайм обмежений 11 квітня 2020 року.
Рада директорів французького енергетичного концерну EDF раніше прийняла рішення про те, що заявка на зупинку Фессенхайма може бути подана тільки за шість місяців до запуску в експлуатацію нового реактора Фламанвіль.
Французькій владі довелося врахувати це у своєму рішенні. У Німеччині критично поставилися до рішення концерну EDF, назвавши його "великим розчаруванням", і закликали Париж подати заявку про закриття АЕС Фессенхайм якомога швидше.
У своїй передвиборчій кампанії президента Франції Франсуа Олланд обіцяв зупинити роботу АЕС Фессенхайм ще до кінця 2016 року. Реактор  у Фламанвілі повинен був бути запущений за початковим задумом ще в 2012 році, проте при його будівництві періодично виникали нові труднощі й він усе ще не введений в експлуатацію.
АЕС Фессенхайм була введена в експлуатацію в 1977 році і розташована в зоні сейсмічного розламу в 100 кілометрах від французького Страсбурга, у 25 км від німецького Фрайбурга і в 40 км від швейцарського Базеля. Захисники навколишнього середовища з Франції, Німеччини та Швейцарії вже довгий час борються за припинення роботи АЕС Фессенхайм, що знаходиться в експлуатації 40 років.
Нагадаємо, 9 лютого стався вибух на атомній електростанції Фламанвіль в регіоні Нижня Нормандія на північному заході Франції.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
358