Відео ролики » Суд щодо "боргу Януковича" може завершитися для РФ конфузом - експерт


19:58 от admin
Поразка в судовому процесі щодо боргу України, отриманого ще за екс-президента Віктора Януковича, може обернутися для Росії "великим конфузом", заявив у коментарі агентству Bloomberg спеціаліст із суверенних боргів Міту Гулаті, професор права в Університеті Дьюка.
Таке може статися в тому випадку, коли суддя вважатиме, що Росія вже планувала анексію Криму в момент укладення угоди щодо кредиту з українською стороною, розповів експерт.
Водночас у Росії, імовірно, є "як мінімум досить вагомі аргументи", щоб розраховувати на рішення суду на свою користь, вважає професор міжнародного права в Університеті Кембриджа Михайло Вайбель.
Проте повернення боргу може виявитися складним завданням для Росії, навіть якщо суд зобов'яже Україну виплатити компенсацію. Росія може спробувати накласти арешт на українські держактиви за кордоном, сказав Вайбель.
"З юридичної точки зору, простір для дій у Росії дуже обмежено, якщо вона хоче отримати свої гроші назад", - сказав партнер юридичної фірми Weil Gotshal & Manges LLP Ендрю Вілкінсон, який працював над складанням документів з реструктуризації українського боргу.
Нагадаємо про те, що 18 грудня уряд прийняв рішення про введення мораторію на виплату Росії боргу в $3 млрд, термін погашення якого наступає 20 грудня. Кабмін схвалив мораторій на російські борги. При цьому Київ згодний далі вести переговори щодо "кредиту Януковича".

"korrespondent.net"