Відео ролики » Акціонери ЮКОСу вирішили забрати власність РФ у Франції


08:01 от admin
Колишні акціонери ЮКОСу, що намагаються стягнути з Росії $50 млрд компенсації за рішенням Гаазького арбітражу, зуміли заарештувати платежі французьких компаній Arianespace і Eutelsat на адресу їхніх російських контрагентів. Раніше вони домоглися арешту дипломатичних будівель в Парижі. Крім того, акціонери ЮКОСу претендують на арешт "власності" РФ у Air France. Про це повідомляє агентство РБК.

Про те, що Arianespace, Eutelsat і Air France виявилися залучені в розгляди колишніх акціонерів ЮКОСу з РФ у Франції, стало відомо з недавнього рішення Паризького апеляційного суду. 17 грудня він відмовив Росії в призупиненні виконання гаазьких арбітражних рішень, дозволивши тим самим гібралтарській GML, яка представляє колишніх мажоритарних акціонерів ЮКОСу, продовжувати арешти російського держмайна.

У тексті рішення суду йдеться, що Росія вважає незаконними "арешти [її активів], здійснені щодо Arianespace і Eutelsat, а також недобросовісні дії, спрямовані на захоплення російської власності у Air France". Які саме активи цих компаній потрапили під арешт, в документі не уточнюється.

Як повідомляється, Arianespace і Eutelsat активно співпрацюють з Росією в космічній сфері. Зокрема, Arianespace виводить на орбіту супутники з космодрому Куру у Французькій Гвіані за допомогою російських ракет-носіїв "Союз".

Раніше паризький апеляційний суд підтримав заморожування державних активів РФ у Франції у справі ЮКОСу.

Колишнім акціонерам ЮКОСу почали повертати гроші

"korrespondent.net"