Відео ролики » Bloomberg: Ціна на нафту Brent побила 11-річний мінімум


13:10 от admin
Ціна на нафту марки Brent в понеділок, 21 грудня, сягнула найнижчого з 2 липня 2004 року рівня, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на нафту цієї марки з виконанням у лютому торгувалися за ціною 36,06 долара США за барель. А вартість американської сирої нафти марки WTI з доставкою у січні впала до 34,37 долара. Як зазначає агенція Reuters, ціни обох еталонних сортів подешевшали на понад дві третини у порівнянні з минулим роком.
На думку експертів, чергове падіння нафтових цін стало результатом схвалення Конгресом США скасування заборони на експорт сирої нафти, а також підвищення Федеральною резервною системою США (ФРС) ключової ставки з подальшим подорожчанням долара. Крім того, через м'яку зиму в Європі попит на паливо залишається невисоким.
Крім того, здешевлення відбулося на тлі нещодавньої заяви країн-членів ОПЕК, які відмовилися знижувати ліміт на видобуток нафти, попри перенасичений ринок. Раніше Міжнародне енергетичне агентство заявляло, що надлишок нафти на ринку залишатиметься до кінця 2016 року, і попит на неї буде слабким.
Джерело: Українська служба DW

"korrespondent.net"