Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Facebook зобов'язали припинити стеження за користувачами в ЄС

Facebook зобов'язали припинити стеження за користувачами в ЄС

09.11.2015, 22:58
Цивільний суд Брюсселя в понеділок, 9 листопада, зобов'язав своїм рішенням соціальну мережу Facebook протягом 48 год. припинити практику стеження і обробки даних своїх користувачів.
Як повідомила електронна версія газети Le Soir, у разі невиконання судового рішення Facebook за кожний день відтермінування зобов'язаний буде виплачувати по 250 тис. євро бельгійській комісії із захисту недоторканності приватного життя.
У червні ця інстанція позивалася проти мережі Facebook. За результатами проведеного спеціального дослідження комісія встановила, що нові умови для користувачів найбільшої у світі соціальної мережі містять "певне число порушень бельгійського і європейського законодавства у сфері захисту приватного життя".
Голова комісії Віллем Дебекеларе раніше говорив про те, що Facebook "відстежує і обробляє дані своїх користувачів і некористувачів мережею".
Як пояснювали експерти, Faceboок відстежує дії навіть тих користувачів, у кого в налаштуваннях облікового запису відключено опцію трекінгу, а також тих, хто взагалі не має особистого профілю. Це здійснюється за допомогою використання соціальних плагінів - головно за рахунок кнопок Like на інших інтернет-сайтах. Моніторинг активності в інтернеті був організований також за допомогою cookies, що дозволяють Facebook "розпізнати" відвідувача.
За законодавством ЄС, кожен сайт повинен отримати дозвіл від користувача, перш ніж розміщувати cookies на його комп'ютері.
За інформацією у ЗМІ, Facebook, у свою чергу, направила в бельгійську комісію із захисту недоторканності приватного життя "виявлені невідповідності", що містяться в дослідженні, запропонувавши обговорити їх, однак регулятор від цього відмовився.
Як повідомляв Корреспондент.net, у третьому кварталі кількість акаунтів у Facebook зросла на 60 мільйонів. Станом на 30 жовтня у світі налічувалося понад 1,55 млрд користувачів цієї соцмережі.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
228