Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → В Україні сповільнилася базова інфляція

В Україні сповільнилася базова інфляція

09.11.2015, 22:45
Базова інфляція в Україні в жовтні 2015 року становила 0,8% - після 3% у вересні і 0,2% у серпні. Про це повідомили в Державній службі статистики у понеділок, 9 листопада.
За даними з відомства, загалом за десять місяців базова інфляція сягнула 33,3%, а в річному вимірі (по відношенню до аналогічного місяця минулого року) вона, за підсумками жовтня, сповільнилася до 40,1% з 42,8%, за підсумками вересня.
Базова інфляція унеможливлює короткострокові нерівномірні зміни цін під впливом окремих факторів, які носять адміністративний, ситуативний чи сезонний характер. Переважно йдеться про цінову динаміку, яка не враховує змін цін на продовольство і енергоносії: зокрема, тарифи.
Споживчі ціни в Україні після зростання на 2,3% у вересні в жовтні знизилися на 1,3%, що пов'язано зі зміною методології обліку цін на природний газ. Держстат взяв до уваги сезонне дворазове зниження цін на природний газ в рамках застосовуваної в опалювальний сезон соціальної норми його споживання, виправивши свою квітневу помилку. Тоді різке підвищення ціни на газ призвело до пришвидшення інфляції до 14% за місяць.
У річному вимірі інфляція, за підсумками жовтня, сповільнилася до 46,4% з 51,9%, за підсумками вересня.
ЄБРР погіршив прогноз з економіки України
Як повідомляв Корреспондент.net, Держслужба статистики зафіксувала дефляцію в жовтні в 1,3% після інфляції у 2,3% у вересні.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
232