Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Китай став найбільшим торговим партнером США

Китай став найбільшим торговим партнером США

09.11.2015, 20:34
Протягом перших двох місяців цього року загальний обсяг товарообігу між США і Китаєм сягнув $441,6 млрд. Таким чином, Пекін вперше в історії обігнав за аналогічним показником Канаду, повідомляє в понеділок Quartz з посиланням на відповідні дані служби статистики США.
Домогтися першого місця в списку торговельних партнерів Америки Китаю вдалося за рахунок падаючих цін на нафту, від яких страждає економіка Канади, зазначає видання.

Показники товарообігу Китаю і Канади із США // Фото: qz.com
Водночас обсяги торгівлі Китаю і Канади перетнулися в показниках не через винятково торгові успіхи Піднебесної, а тому, що обсяг торгівлі Канади стрімко знизився - до $438,1 млрд.
Ціни на нафту, яка є для Канади ключовим предметом експорту, обвалилися зі $107 за барель у 2014 році до $44 (марка WTI) станом на сьогоднішній день, зауважує видання.

Топ-15 найбільших торговельних партнерів США // Фото: census.gov
Незважаючи на те, що США збільшили закупівлі нафти з Канади, сильний обвал цін не допоміг американському сусідові утримати позиції. Утім, якщо ціни на нафту повернуться до минулорічних максимумів, цілком імовірно, що торгові показники між США і Канадою стабілізуються.
Нагадаємо про те, що, за даними Головного митного управління КНР, у 2015 році обсяг торгівлі між Китаєм і Росією скоротився на 29,1% у доларовому вираженні порівняно з минулим роком.
Керрі запросив Росію і Китай в новий торговий союз США

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
184