Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → У жовтні в Україні зафіксовано 28%-ве зростання продажу нових автівок

У жовтні в Україні зафіксовано 28%-ве зростання продажу нових автівок

09.11.2015, 19:30
На сьогодні українці ще не відчули позитивних зрушень у власному становищі, проте мають сподівання на покращення економічної ситуації через півроку або рік, про що свідчать дані дослідження споживчих настроїв GfK Ukraine за вересень 2015 року. Також аналітики GfK Ukraine зазначають збільшення індексу доцільності робити великі покупки. На прикладі зростання  продажу нових автівок у вересні-жовтні 2015 року можна  простежити, що  українці дедалі частіше повертаються до питання задовільнення потреб, про які не могло бути й мови під час нещодавніх потрясінь у країні. Зрозуміло, що новий автомобіль завжди залишатиметься бажаним придбанням для сучасного споживача  незалежно від рівня статків.
Якщо у вересні було зафіксовано перші обнадійливі сигнали від українського авторинку, то результати жовтня дають аналітикам підстави говорити про наближення до точки впевненого зростання вже найближчим часом. За даними AUTO-Consulting у жовтні 2015 в Україні було зафіксовано 28% зростання продажу нових автівок порівняно з показниками вересня. Спільними зусиллями усіх операторів ринку було реалізовано майже 5,3 тис. нових автівок, що є рекордним показником у поточному році.  
Тим часом умови автокредитів залишаються досить «кусючими», оскільки залишається дорогою вартість ресурсів для банківських установ. До того ж, слід враховувати збереження Нацбанком  облікової ставки на рівні  22%. Таким чином,  при наявному величезному відкладеному попиті на нові автомобілі питання доступності фінансування придбання залишається відкритим для більшості  населення України.
Зміни у споживчих настроях українців та нагальна потреба у доступних   фінансових умовах простежуються через зростання продажів за програмами придбання у групах. Збільшення кількості укладених договорів за програмою «АвтоТак» у жовтні становить 19% порівняно з вереснем  2015 року. Модельний ряд в рамках програми «АвтоТак» включає автомобілі Opel, KIA, Chevrolet, ЗАЗ, Chery.
Втративши у жовтні одну позицію  у загальноукраїнському рейтингу, ЗАЗ є безперечним та абсолютним лідером продажу за програмою «АвтоТак» як у жовтні (78,6%), так і  у вересні (76,7%). Варто відзначити цікавий момент: за кількістю укладених в рамках програми «АвтоТак» угод лідером є Sens (28,8%), але за результатами видачі автомобілів упевнено лідирує Lanos (56%). Тобто, клієнти використовують гнучкі умови програми, обираючи в момент одержання автівку дещо дорожчу за модель, на яку вони зважилися спочатку. Разом з тим варто буде згадати й протилежну ситуацію - учасник програми  має можливість «перейти» на більш бюджетну модель. Чимало клієнтів програми «АвтоТак» скористалось цією перевагою під час загострення негативних процесів в українській економіці  протягом останніх 1,5 року. У цьому сенсі механізм програми придбання в групах працює в обох напрямах, адаптуючись під потреби клієнта.  
Друге місце серед клієнтів, які щойно долучилися до «АвтоТак» посідає Kia з часткою 8,12% від загальної кількості  укладених угод у жовтні поточного року. Найбільшим попитом у жовтні користувався компактний та маневрений KIA Rio, а у вересні переважав інтерес до KIA Sportage New з його динамічною естетикою.
Третє місце – за Chevrolet з результатом 7,08%. Серед лінійки Chevrolet протягом двох осінніх місяців споживачів послуг «АвтоТак» найбільше цікавив Cruze. Китайський бренд Chery з моделлю Tiggo – на 4-му місці по популярності серед учасників програми з результатом 5,54%. Стилю та якості автомобілів Opel Astra III надали перевагу у жовтні 0,74% нових клієнтів «АвтоТак» (0,42% у вересні 2015 року).
Зростання продажу протягом вересня та жовтня у компанії «АВТО ПРОСТО» розцінюють як сигнал для  оптимізації та подальшого розвитку комерційної мережі «АвтоТак». Головна мета – бути якісно відновленим брендом із ще більшим попитом у сфері послуг з адміністрування фінансових активів для придбання автівок у групах.  Наразі мережа «АвтоТак» налічує 50 салонів у 31 місті України.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
131