Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Медведєв: Заборона на польоти до Єгипту - надовго

Медведєв: Заборона на польоти до Єгипту - надовго

09.11.2015, 16:19
Для того щоб гарантувати безпечний відпочинок росіянам в Єгипті і, відповідно, поновити авіасполучення між країнами, потрібен час, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.
"Не потрібно піддаватися ілюзії. Це не буде короткий період. Найімовірніше, не лише повернення наших громадян потребуватиме часу, а й забезпечення безпечного відпочинку в Єгипті забиратиме час", - заявив він на нараді з віце-прем'єрами.
За словами глави уряду, усе це буде забезпечено в результаті спільної діяльності єгипетської і російської влади.
Медведєв пояснив, що призупинення авіасполучення з Єгиптом необхідно "для того, щоб остаточно з'ясувати причини аварії аеробуса 321". Він зазначив, що на момент прийняття цього рішення в Єгипті залишалися близько 80 тис. російських туристів, а за вихідні на батьківщину із цієї кількості повернулися близько 25 тис. осіб.
Прем'єр також заявив, що напередодні доручив розробити програму підтримки туристичного бізнесу, який постраждав від призупинення авіасполучення. За його словами, необхідно буде остаточно оцінити завдані збитки і підготувати відповідні пропозиції.
Нагадаємо про те, що в п'ятницю, 6 листопада, президент Росії Володимир Путін доручив опрацювати механізми призупинення авіасполучення з Єгиптом до з'ясування причин катастрофи російського літака. Зазначимо, що вже багато країн і авіакомпаній з усього світу скасували рейси в єгипетський Шарм-еш-Шейх.
За даними з Російського союзу туріндустрії, зараз в Єгипті перебувають близько 50 тис. росіян. Вивезення всіх російських туристів з Єгипту забере не менше місяця, заявили в організації.
Тридцять першого жовтня над Синайським півостровом зазнав аварії російський авіалайнер А321. Слідчі з'ясували, що авіакатастрофу спричинив вибух у літаку.
Джерела в спецслужбах США і Європи зазначають, що наявні докази свідчать про те, що причиною катастрофи російського авіалайнера Airbus 321 була бомба, закладена бойовиками "Ісламської держави".
Єгипет оцінив збитки від призупинення польотів

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
178