Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Estonian Air припиняє діяльність через банкрутство

Estonian Air припиняє діяльність через банкрутство

07.11.2015, 23:03
Європейська комісія вимагає від естонської національної авіакомпанії Estonian Air повернути незаконно отримані від держави гроші, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як зазначається в рішенні ЄК, естонська держава надавала компанії незаконні переваги перед іншими авіаперевізниками, тому Estonian Air має повернути державі отримані субсидії розміром 85 млн євро плюс відсоткові ставки.
В останні роки уряд Естонії давав компанії, яка мала економічні труднощі, державні кошти, що призводило до порушення правил конкуренції та не відповідало правилам ринку авіаперевезень ЄС. Всього в 2008-2014 роках на порятунок Estonian Air було виділено близько 130 млн євро.
Так як компанія таких коштів не має, рішення Єврокомісії, по суті, означає банкрутство Estonian Air, польоти літаків якої припиняються з дня оприлюднення рішення - у суботу, 7 листопада.
Estonian Air була створена урядом Естонії після відновлення незалежності держави в 1991 році на базі техніки, що дісталася від "Аерофлоту". На цей час нею володіють SAS Grupp і естонський уряд.
Європейська комісія почала розслідування щодо Estonian Air в 2013 році, в рамках цього розслідування перевірялася відповідність надання допомоги авіакомпанії з боку естонської держави європейським правилам.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
240