Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → США відмовилися від будівництва нафтопроводу з Канади

США відмовилися від будівництва нафтопроводу з Канади

06.11.2015, 23:51
Президент США Барак Обама відмовився від будівництва гігантського нафтопроводу Keystone з Канади, повідомляє РИА Новости.
За словами Обами, держсекретар Джон Керрі проінформував його, що будівництво нафтопроводу не відповідає національним інтересам США. "Я згоден з цією думкою", - сказав Обама, виступаючи в Білому домі.

Він також заявив, що говорив телефоном з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який висловив розчарування прийнятим рішенням.

Зазначимо, Обама наклав вето на законопроект про будівництво нафтопроводу Keystone ще в лютому.
Проект Keystone припускав, що канадська компанія TransCanada зможе побудувати нафтопровід з провінції Альберта через всю територію Середнього Заходу США аж до узбережжя Мексиканської затоки, де розташовані найбільші нафтоочисні споруди США.

Нафтогін мав вписатися у вже існуючу систему транспортування нафти, проте його протяжність і обсяг нафти, що прокачується (більш як 800 тисяч барелів на день) зробили проект предметом суперечок. Зокрема, екологи заявляють, що його будівництво зробить негативний вплив на навколишнє середовище в цілій низці американських штатів.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
242