Суспільство » Ракету Falcon 9 Block 5 вперше запустили повторно


13:01 от admin
Компанія SpaceX вперше в історії зробила повторний запуск варіанта Block 5 ракети Falcon 9. Ракета-носій вивела на на геостаціонарну орбіту телекомунікаційний супутник для оператора PT Telkomunikasi з Індонезії. Про це пише Engadget.
Block 5 - це остаточна версія ракети Falcon 9. Компанія планує її повторне використання до 100 разів.   Запуск ракети-носія був проведений з бази ВПС США, розташованої поблизу космодрому на мисі Канаверал. Відбувся він о 08:18 (за київським часом, о 01:18 - за часом східного узбережжя США).   Запущений супутник відстикували від другого ступеня ракети, після чого розмістили на орбіті. Це сталося через 32 хвилини після старту.   Через деякий час після старту перший ступінь американської ракети Falcon 9, яка виконувала роль розгінного блоку, зробила повторну посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You.


Раніше повідомлялося, що аерокосмічна компанія SpaceX запустила на Місяць ізраїльську станцію.   Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Джерело "korrespondent.net"