Суспільство » Вчені передбачили перетворення Землі на пекельну теплицю


12:08 от admin
Міжнародна група вчених встановила, що температура на Землі виявиться на 4-5 градусів вищою в порівнянні з доіндустріальним рівнем. Це станеться, на їхню думку, навіть за умови дотримання Паризької угоди щодо клімату. Про це пише EurekAlert!.
Через підвищення температури планета перетвориться на "теплицю", через що багато регіонів виявляться непридатними для життя людини.

Вчені також заявили, що викиди парникових газів аж ніяк не є єдиним чинником, який впливає на глобальний клімат. Так, потоплення, в свою чергу, викличе інші небажані процеси, які продовжать розігрівати атмосферу. Причому, це не залежить від того, будуть відбуватися викиди парникових газів чи ні.

Під цими процесами мається на увазі танення вічної мерзлоти, зменшення обсягів поглинання сушею і океаном вуглецю, підйом метану з океанського дна, а також зменшення лісових масивів в басейні річки Амазонки й інші.

Вчені знайшли на Марсі озеро

Фахівці заявляють, що для уникнення даного сценарію слід не тільки скоротити викиди газів, але також створити природні резервуари для зберігання вуглецю через лісопосадки, розвивати технології для поглинання вуглекислого газу з атмосфери і збереження біорізноманіття та ґрунтів.

Згідно з паризькою угодою 2015 року, людство повинно запобігти зростанню температури на Землі на 1,5 градуса.

Раніше повідомлялося, що люди вичерпали річний запас ресурсів на планеті за сім місяців і почали жити "в борг".
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

Джерело "korrespondent.net"