Суспільство » Оприлюднено расистські записи Альберта Ейнштейна


12:10 от admin
Видавництво Прінстонського університету опублікувало подорожні нотатки фізика Альберта Ейнштейна, які він робив на початку 20-х років. Записи включають в себе расистські висловлювання про інші народи. Про це пише The Guardian.

Повідомляється, що щоденники фізик вів під час поїздки Азією в 1922-1923 роках. У своїх записах він коментує жителів Японії, Китаю, Індії і Шрі-Ланки, в яких він побував.

Ейнштейн, описуючи китайців, називав їх "працьовитими, неохайними і тупими" людьми. Також він зазначив, що китайці під час їжі сидять не на лавках, а навприсідки, "як європейці, коли облегшуються в лісі".

"Своєрідна скотоподібна нація, більше схожа на автомати, ніж на людей... Буде сумно, якщо ці китайці витіснять інші нації", - зазначив Ейнштейн.

Не дуже позитивно охарактеризував фізик жителів Цейлону, зазначивши, що вони проживають "у великому бруді і сильному смороді". Він також додав, що люди там мало працюють і мало вимагають: "Простий економічний цикл життя".

Що стосується жителів Японії, то про них Ейнштейн відгукнувся дуже позитивно, назвавши їх "скромними, порядними, абсолютно чарівними людьми".

Раніше повідомлялося, що на аукціоні було продано лист Альберта Ейнштейна про теорію відносності.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

Джерело "korrespondent.net"