Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені знайшли спосіб знищити рак за допомогою вірусів

Вчені знайшли спосіб знищити рак за допомогою вірусів

05.03.2018, 09:42
Вчені Університету штату Мічиган розробляють вірусоподібні частки Q?, що сприяють активації імунної системи для боротьби з раком. Про це повідомляє MedicalXpress.
Зазначається, що Q? є бактеріофагом, тобто вірусом, що вражає кишкову паличку Escherichia coli. Дослідники збираються скомбінувати інфекційні частинки з асоційованими з пухлиною вуглеводними антигенами (TACA).

TACA є продуктом порушеного в ракових тканинах процесу глікозилювання, в ході якого залишки цукрів приєднуються до білків або ліпідів. Пухлинні вуглеводні антигени також беруть участь в утворенні метастаз - вторинних вогнищ злоякісного новоутворення.

За комбінації Q? і TACA такі імунні клітини, як Т-лімфоцити, вчаться розпізнавати вуглеводні антигени на поверхні ракових клітин і знищувати останніх. За словами вчених, вакцина буде випробувана на собаках, які страждають на остеосаркому - тип пухлин кісток, що зустрічаються і у людей.

Дослідники впевнені, що вакцина не тільки загальмує зростання пухлин, але і запобіжить утворенню метастаз.

Як повідомлялося, раніше вчені назвали продукти, які допомагають запобігти раку кишечника. Серед них гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
334