Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Дотики партнерів полегшують біль - вчені

Дотики партнерів полегшують біль - вчені

05.03.2018, 06:35
Вчені з Колорадського університету в Боулдері і Хайфського університету з'ясували, що коли люди, які перебувають у романтичних стосунках, тримаються за руки, це пом'якшує біль і синхронізує мозкову активність. Результати дослідження опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.
Експерти запросили 22 гетеросексуальні пари у віці від 23 до 32 років і провели на них серію тестів, вимірюючи мозкову активність за різних обставин: коли партнери просто сиділи поруч, коли трималися за руки, коли перебували в різних кімнатах.

Ці ж сценарії повторювалися за впливу на руку жінки жару, що викликає легкий біль. З'ясувалося, що саме в тих моменти, коли партнери торкалися одне одного, синхронізація їхніх мозкових хвиль досягала максимуму, причому біль зменшувався.

У фахівців є кілька можливих пояснень, яким чином синхронізація мозкової активності впливає на зменшення болю. Зокрема, завдяки дотику людина почувається зрозумілою, а це, відповідно до більш ранніх робіт, активізує в мозку механізми винагороди, що ослабляють біль.

У середньому інтенсивність больових відчуттів, згідно з дослідженням, після торкання зменшується на 34%.

Вчені розповіли про користь фізичного контакту для літніх людей

Раніше британські вчені виявили, що під час сміху в організмі виділяються хімічні сполуки, що мають знеболювальні властивості.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
352