Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Первісна людина виявилася набагато молодшою, ніж вважали

Первісна людина виявилася набагато молодшою, ніж вважали

26.04.2017, 09:30
Первісна людина, яка, як вважали вчені, мешкала на Землі три мільйони років тому, насправді жила набагато пізніше, свідчать нові дані. Вчені з південноафриканського університету Вітц вивчили 15 скелетів виду Homo naledi, знайдених в підземній печерній системі в Південній Африці командою під керівництвом Лі Бергера.
Homo naledi - це викопний вид людей тріби гомініни. Вперше їхні останки були виявлені в 2013 році. Мовою сесото naledi означає "зірка". Їх відносять до перших представників роду людей.

Незважаючи на те, що їхня анатомія багато в чому нагадує будову сучасних людей, окремі ознаки Homo naledi відповідають людям, які жили в набагато давніші епохи - як вважають, два мільйони років тому або більше.

Раніше вважалося, що Homo naledi мешкали в цій частині планети 3 мільйони років тому, але нові дослідження останків дозволили вченим припустити, що їм всього від 200 до 300 тисяч років.

"Вони виглядають як первісні люди - Homo. Схожі на ранніх Homo erectus або Homo habilis", - розповів професор Джон Хокс з університету Вісконсина.

Нові дані про вік кісток ставлять Homo naledi в один ряд з Homo sapiens. "Вони за віком близькі до європейських неандертальців, денисовців Азії, вони - частина людського розмаїття, ті, від кого відбулися ми", - пояснив Хокс.

Дослідники вже намагалися витягти молекули ДНК з останків, щоб отримати більше даних про місце Homo naledi на еволюційному древі людства. Поки їхні спроби не увінчалися успіхом.

Раніше група вчених з Японії, Тайваню та Австралії виявила новий вид первісної людини, яка мешкала на території Східної Азії.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
429