Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Випробування першої в світі вакцини від малярії почнуться у 2018 році

Випробування першої в світі вакцини від малярії почнуться у 2018 році

24.04.2017, 14:50
Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про початок практичних випробувань першої в світі офіційно схваленої вакцини проти малярії. Пілотний проект стартує з 2018 року в трьох країнах - Гані, Кенії і Малаві.
Вакцина, відома під назвами RTS, S і "Москірікс", навчає імунну систему атакувати паразитуючі мікроорганізми, що передаються людині при укусах комарів і викликають смертельно небезпечне захворювання.

Вакцинації будуть піддані понад 750 тисяч дітей у віці від п'яти до 17 місяців. Клінічні випробування в цій віковій групі показали найгірші результати - лише в чотирьох з десяти випадків вакцина дійсно змогла запобігти захворюванню на малярію.

Антималярійне щеплення потрібно робити чотири рази - перші три дози протягом трьох місяців, а четверту - через півроку. Без четвертої, вирішальної дози ефективність дії вакцини сильно знижується.

Такий режим підтримувався в умовах клінічних випробувань, але складно сказати, чи вдасться строго дотримуватися програми вакцинації в найбідніших країнах світу, де доступ до медичного обслуговування обмежений.

Саме тому ВООЗ запускає пілотні проекти в трьох африканських країнах. За його результатами будуть також зроблені висновки про безпечність та ефективність нової вакцини.

Щорічно від малярії в світі гинуть сотні тисяч людей. ВООЗ заявляє, що вакцина, розроблена британською фармацевтичною компанією GlaxoSmithKline (GSK), може врятувати десятки тисяч життів.

Нагадаємо, раніше вчені створили безплідних комарів для боротьби із малярією.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
394