Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені знайшли сліди комети, яка породила цивілізацію

Вчені знайшли сліди комети, яка породила цивілізацію

23.04.2017, 21:02
Британські вчені виявили докази того, що приблизно в 10950 р. до н.е. Земля зіткнулася з кометою, яка знищила мамонтів і започаткувала розквіт цивілізації людей, пише The Sun.
Вчені з університету Единбурга (Шотландія) розшифрували таємничі символи, висічені на підставі кам'яної статуї стерв'ятника, знайденої у храмовому комплексі Гебеклі-Тепе на південному сході Туреччини.

Колись вважалося, що на малюнку зображені якісь фантастичні тварини. Однак, дослідники прийшли до висновку, що ці символи символізують сузір'я і комету, що наближається до Землі.
Зіставивши малюнок з комп'ютерною симуляцією зоряного неба тієї епохи, вчені прийшли до висновку про те, що на ньому достовірно зображені сузір'я якраз того періоду.

Ці датування збігаються з даними про малий льодовиковий період, які має сучасна наука з інших джерел, зокрема геологічних.
Малий льодовиковий період близько 11-12 тис років тому зіграв ключову роль у розвитку людства, вважають вчені. Він спровокував знищення мамонтів, змінив географічну картину світу і дозволив людині остаточно зайняти домінуюче становище.
Однак причини такого раптова кліматичні зміни до сих пір залишалися невідомими. Знайдені в останні роки метеоритні кратери в Північній Америці змусили вчених припустити, що мова може йти про зіткнення з кометою.
Дешифрування символів з турецького храму підтверджує цю теорію.
Раніше, в Канаді вченими були зафіксовані зникнення річки Слімс. Виявити це вдалося за допомогою знімків із супутника Sentinel2 Європейського космічного агентства.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
507