Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У Єгипті знайшли мумії, яким по 3,5 тисячі років

У Єгипті знайшли мумії, яким по 3,5 тисячі років

19.04.2017, 10:06
У некрополі Дра-Абул-Нага поруч із єгипетським Луксором виявили шість мумій у яскраво розписаних дерев'яних трунах, які оточені тисячами похоронних статуеток.
Як повідомляє місцеве міністерство у справах старовини, вік знахідки оцінюють у 3500 років. Вони належать до епохи Нового царства, яка є формою давньоєгипетської державності. Археологи датують її 1550-1069 роками до н. е.
Директор Луксорського бюро старожитностей Мостафа Вазирі сказав журналістам, що поховання у знаменитій Долині Царів з XVIII династії було відоме вже на початку минулого століття, проте весь цей час археологи не могли знайти вхід до усипальниці.
 Міністр у справах старовини Єгипту Халед Енан особисто оглянув знахідки   Міністр у справах старовини Халед Енан зауважив, що відкриття є важливим через те, що гробниці прекрасно збереглися.
Серед тисячі похоронних фігурок - скульптури з теракоти, дерева і кераміки. Крім того, поруч із ними знайшли судини з різним тематичним орнаментом.
За словами вчених, Т-подібна структура усипальниці типова для Нового царства: боковий вівтар могильного простору веде до прямокутного залу з коридором і внутрішньою кімнатою.
Археологи підкреслюють, що знайдені мумії можуть бути лише початком: у внутрішній кімнаті виявили більш пізні поховання, які відносять уже до періоду XXI династії.
Фахівці планують визначити причини смерті муміфікованих людей, а також їхню родову приналежність.
Долина Царів розташована під Луксором на півдні Єгипту з 1979 року, ЮНЕСКО визнала її Всесвітньою спадщиною.
Джерело: ВВС Україна

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
416