Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Помер "батько" штучного інтелекту

Помер "батько" штучного інтелекту

26.01.2016, 15:53
Американський вчений і один з винахідників штучного інтелекту Марвін Лі Мінський помер у віці 88 років від внутрішньомозкового крововиливу, повідомляє The New York Times.
Мозок вченого заморозять, щоб у майбутньому його могли "воскресити". Відповідний контракт Мінський підписав раніше за життя.
Винахідник народився в 1927 році в Нью-Йорку. За своє життя створив ряд важливих винаходів.
Так, його перші оптичні сканери і маніпулятори з тактильними датчиками значно вплинули на розвиток роботехніки.
Крім того, в 1951 році він створив першу штучну нейронну мережу під назвою Snarc, а в 1956 побудував конфокальний скануючий мікроскоп, який до цих пір використовують біологи.
У 1959 році Мінський разом з Джоном МакКарті відкрив Лабораторію штучного інтелекту Массачусетському технологічному інституті (MIT), яка мала значний вплив на комп'ютерну індустрію.
Ідея про вільне поширення цифрової інформації, яка в майбутньому перейшла в рух за програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, була висловлена Мінським одна з перших.
Тим часом, дослідження в сфері штучного інтелекту продовжуються. Так, на початку року штучний інтелект і людину випробували на реакцію, а в листопада 2015 року вперше штучний інтелект "вступив" до університету.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
228