Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У Північному морі знайшли підводний човен Першої світової

У Північному морі знайшли підводний човен Першої світової

26.01.2016, 10:25
У Північному морі біля берегів Східної Англії знайшли німецький підводний човен типу U-31, затонулий під час Першої світової війни. Про це в прес-релізі повідомляють фахівці компаній ScottishPower Renewables і Vattenfall.

У вересні 2012 року фахівці компаній займалися гідролокаційними дослідженнями морського дна і виявили не зазначене на карті корабельних аварій затонуле судно. Судно перебувало на глибині близько 30 метрів.

Довжина затонулої субмарини близько 58 метрів, але оскільки ніс і корма корабля виявилися пошкоджені, фахівці вважають, що її початкова довжина була трохи більша за 60 метрів. На підводних кадрах, зроблених за допомогою камери GoPro, видно бойову рубку і планування палуби.

Як помирають атомні підводні човни

З їхньої будови залучені до досліджень фахівці військово-морського флоту припустили, що субмарина була побудована в Німеччині. За німецькими малюнками визначили, що підводний човен побудований під час Першої світової війни і належав до типу U-31.

Через три роки після виявлення підводного човна, його було офіційно ідентифіковано як німецький підводний човен U-31. 13 січня 1915 року субмарина залишила порт і пішла в патрулювання, з якого так і не повернулася.

Фахівці вважають, що човен підірвався на міні і затонув разом з екіпажем, що складався з чотирьох офіцерів і 31 матроса.

U-31 був першим з 11 підводних човнів типу U-31, побудованих в період між 1912 і 1915 роками. Вісім з них були знищені під час військових операцій, а три розібрані на метал після війни. Доля двох з восьми знищених човнів, у тому числі і U-31, була до недавнього часу невідомою.

За матеріалами: N+1

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
332