Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Сліди найдавнішої війни знайшли в Кенії

Сліди найдавнішої війни знайшли в Кенії

21.01.2016, 21:56
Археологи знайшли в Кенії сліди масових поховань і вбивств людей, які відбулися 10 000 років тому, пише Nature.
Вчені припустили, що ці поховання є відгомонами першої в історії людства війни між різними групами мисливців-збирачів.
"Різанина в Натаруке є справжнім пам'ятником того, що війна завжди супроводжувала людство з найдавніших часів. Ці останки показують, що хтось убив невелику групу мисливців-збирачів, не особливо піклуючись про їх поховання, і дає нам унікальне свідчення того, що війна входила в арсенал "міжнародних відносин" серед стародавніх людей ", - цитують РІА Новости Марту Лар з Кембріджського університету.
Сліди одного з перших в історії планети великих конфліктів між людьми знайшли в околицях озера Туркана в Кенії, біля містечка Натарук.
У похованні знаходилося по вісім чоловіків і жінок, одна з яких була вагітною, а також шість дітей і п'ять дорослих, чию стать встановити не вдалося. Майже всі вони померли насильницькою смертю. Знаряддями вбивства стали стріли і різна ударна зброя типу примітивних палець і каменів.
Наголошується, що тіла не були поховані - їх викинули у води Турканского озера, яке тоді було помітно більше, ніж зараз.
У Перу знайшли стародавнє поховання з муміями
Вік скам'янілостей показує, що цю знахідку можна вважати найдавнішим прикладом війни, а також масових страт і вбивств, зазвичай супроводжуючих бойові дії.
Вчені припустили, що причиною військового конфлікту був доступ до берега Турканского озера, води якого були багаті рибою.
Раніше повідомлялося, що в Норвегії на півострові орланів археологи виявили поселення, вік якого приблизно 1500 років.
 Крім того, в Помпеях археологи розкопали незайману гробницю доримської епохи.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
399