Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Названо справжню кількість друзів у Facebook

Названо справжню кількість друзів у Facebook

21.01.2016, 09:44
Британські психологи під керівництвом Робіна Данбара опублікували результати дослідження, присвяченого реальній кількості друзів середньостатистичного користувача Facebook, передає ABC News.
Повний текст був оприлюднений в британському науковому виданні Royal Society Open Science.

Повідомляється, що у своїй роботі автори відштовхувалися від матеріалів дослідження антрополога і психолога Данбара 1990-х років. Згідно з його матеріалами індивід в змозі підтримувати стійкі зв'язки з 100-230 людьми. Ці цифри були оприлюднені після того, як Данабар вивчив поводження стадних приматів та особливості їхньої мозкової активності.

Вчені зазначають, що стосовно соціальних мереж ця теорія також виявляється робочою.

Facebook заблокував фото "Русалочки" за непристойність

У ході дослідження вчені організували опитування, в якому брали участь більш як 3 тисячі осіб. У першій групі були люди, кількість друзів у Facebook у яких становила в середньому 155 осіб. У наступній середня кількість досягала 183 людини. В обох випадках у кожного з респондентів було близько чотирьох реальних друзів, і по 14 приятелів, до яких вони могли звернутися, за необхідності, за співчуттям, але не підтримкою.

Дослідники зазначають, що коли кількість друзів у Facebook перевищує 300, то в цьому списку далеко не завжди є навіть реальні знайомі.

"Нам слід бути обережними, щоб у дослідженні не враховувати професійних користувачів, наприклад Джастіна Бібера, журналістів, конгресменів, письменників, співаків та інших, які використовують Facebook як фан-клуб", - зазначив психолог.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині пошук друзів у Facebook визнали незаконним.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
305