Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Стародавні морські "чудовиська" наполовину складалися з очей - вчені

Стародавні морські "чудовиська" наполовину складалися з очей - вчені

20.01.2016, 14:57
Вченими були знайдені останки доісторичних ракоподібних з вражаючих розмірів очима, передає Nature Communications. Повідомляється, що кожне око займало приблизно чверть довжини тіла тварини.
Останки вимерлих членистоногих, які мешкали приблизно 160 мільйонів років тому, були виявлені на сході Франції.
Відомо, що ці підводні тварини мали три пари пазуристих сегментованих ніг, за допомогою яких вони полювали на дрібних креветок. Також у цих членистоногих були ще вісім коротких ніжок, якими вони допомагали собі пересуватися під водою.
Довжина цих доісторичних ракоподібних сягала від 5 до 20 сантиметрів у довжину.
Незвичайні тварини, відкриті в 2015 році
Видання зазначає, що вчені досі не могли виявити прямих доказів того, як стародавні тварини сприймали навколишнє середовище. Ніколи раніше дослідникам не вдавалося виявити внутрішні структури очей.
Знайдені останки дозволили фахівцям зробити висновок, що очі істоти складалися, приблизно, з 18 тис лінз кожне. Великою кількістю, на сьогоднішній день, можуть похвалитися хіба що бабки.
"Зрозуміло, що їхні величезні багатогранні гострі очі мали вирішальне значення для сканування навколишнього середовища і виявлення потенційної здобичі", - зазначили автори дослідження.
Раніше повідомлялося, що в Австралії були виявлені останки стародавньої тварини роду сумчастих, яка досягала ваги в три тонни.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
238