Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Створено додаток для визначення передчасних пологів

Створено додаток для визначення передчасних пологів

18.01.2016, 19:59
Створено новий додаток QUiPP, яке допомагає лікарям оцінити ризики передчасних пологів, відзначає Ultrasound in Obstetrics & Gynecology.
Додаток розробила група вчених з Королівського коледжу в Лондоні. Фахівці провели серію експериментів, і привернули до них 1631 жінку.
Повідомляється, що 1249 пацієнток знаходилися в клініці під постійним наглядом через високу ймовірність передчасних пологів.
Учені проаналізували дані кожної з вагітних, і розробили спеціальний додаток QUiPP. Відомо, що розробка враховує три параметри: досвід попередніх вагітностей, довжину шийки матки, а також рівень концентрації ембріонального фібронектину - білка, який присутній в навколоплідних водах. Наявність його в шийково-вагінальній рідині може означати, що жінка готова до пологів.
"Чим точніше ми зможемо прогнозувати ризик передчасних пологів, тим з більшою ймовірністю нам вдасться забезпечити жінці та її дитині безпечні пологи. Госпіталізувати жінок, що знаходяться в групі ризику, прописувати стероїди і лікування можна буде тільки в тих випадках, коли це дійсно необхідно", - зазначив один з розробників.
Раніше зазначалося, що вчені знайшли спосіб запобігти передчасним пологам у жінок.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
302