Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Українські вчені розповіли про роль компактних галактик у Всесвіті

Українські вчені розповіли про роль компактних галактик у Всесвіті

15.01.2016, 09:43
Група астрономів під керівництвом українського вченого Юрія Ізотова (Головна Астрономічна Обсерваторія, Київ) підтвердила, що в епоху реіонізаціі Всесвіту компактні галактики могли грати ключову роль, передає журнал Nature.
У своєму дослідженні вчені взяли як центральний об'єкт вивчення галактику J0925+1403, оскільки вона моделює компактні галактики раннього Всесвіту у віці до 800 мільйонів років.

Ця галактика, подібно до ранніх зоряних систем, також володіє компактними розмірами, а крім того, характеризується високим темпом зореутворення.

Крім того, J0925+ 1403 відрізняється високою світністю в ультрафіолетовому діапазоні, що зробило можливим спостерігати за нею за допомогою Hubble.

Астрономи знайшли "двійника" Венери


Раніше вважалося, що частка жорсткого ультрафіолету, яку випускають компактні зореутворювальні галактики, дуже мала. Проте в ході свого дослідження астрономи дійшли висновку, що J0925+1 403 є потужним джерелом реіонізації і здатна іонізувати масу водню, що в 40 разів переважає її власну масу.

Епоха реіонізації або вторинної іонізації почалася у Всесвіті близько 527 мільйонів років після того, як стався Великий Вибух. Вона тривала близько 450 мільйонів років. У цей період Всесвіт заповнив нейтральний водень, який робив її непрозорим для ультрафіолетового випромінювання.

Астрономи представили першу діаграму зростання Чумацького Шляху

Поглинання ультрафіолету, яке супроводжувалося відривом електрона від водню, зробило простір Всесвіту прозорим. Тому в науці прийнято асоціювати цей період з появою перших зірок.

Раніше Корреспондент.net повідомляв про руйнівний для Землі надспалах, за якого на Землі зникне радіозв'язок і GPS.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
324