Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Фармкомпанії світу об'єдналися заради боротьби з раком

Фармкомпанії світу об'єдналися заради боротьби з раком

13.01.2016, 00:19
Найбільші виробники протиракових препаратів, включаючи GlaxoSmithKline, Amgen і Celgene, підключилися до ініціативи Cancer Moonshot 2020, щоб прискорити розробку нових лікарських засобів цього напрямку.
Проект запропонував Патрік Сіньсян, який став мільярдером завдяки препарату для хіміотерапії "Абраксан". У ньому також беруть участь провідні науково-дослідні центри США, що спеціалізуються на проблемі раку.

У найближчі чотири роки вони випробують понад 60 експериментальних і вже затверджених препаратів в різних поєднаннях на 20 тисячах пацієнтах.

Фахівці вважають, що майбутнє лікування ракових захворювань - за "коктейлями" різних засобів, адаптованих під конкретного пацієнта. Ймовірно, що Cancer Moonshot 2020 суттєво прискорить подібні комбінаторні дослідження.

Разом з тим низка провідних фармкомпаній, зокрема Bristo-Myers Squibb, Merck, AstraZeneca, Roche, поки утримуються від участі в програмі. Сіньсян стверджує, що причина такого рішення "чисто логістична". Деякі експерти зазначають, що, можливо, компанії відлякує його репутація удачливого махінатора від медицини.

Як повідомляв Кореспондент.net, японські вчені розробляють сенсор, який допоможе діагностувати рак по диханню людини.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
304