Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → СЕС: у киян імунітет до свинячого грипу

СЕС: у киян імунітет до свинячого грипу

12.01.2016, 17:15
Практично 60% жителів столиці мають імунітет до вірусу свинячого грипу. Про це в ефірі 112 Україна заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.
За його словами, на сьогоднішній день ситуація в Києві та Україні стабільна і контрольована. З учорашнього дня почався щоденний моніторинг за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, а також контроль температурного режиму в закладах охорони здоров'я та дитячих установах.
"Циркуляція вірусів грипу почалася прогнозовано, з кінця грудня, і Національний центр грипу фіксує віруси каліфорнійського грипу, пандемічного, свинячого, який циркулює на території України і в Києві ще з 2009 року. За даними моніторингу, який ми проводили, майже 58-60% населення Києва вже перенесли ці хвороби, і захищені від даної інфекції", - сказав Рубан.
Лікар пояснив, що вчені достатньо вивчили цей збудник і встановили, що дане захворювання викликає ускладнення в групі ризику, до якої входять люди з надмірною вагою, цукровим діабетом, вагітні, і люди з хронічним захворюванням легенів.
Симптоми свинячого грипу, за словами Рубана, нічим не відрізняються від ознак звичайного грипу. "Це лихоманка, підвищена температура, біль у м'язах", - додав він.
Лікарі радять негайно звертатися за медичною допомогою з метою встановлення точного діагнозу і госпіталізації, особливо якщо це група ризику.
Як повідомляв Корреспондент.net, в Одесі від грипу померли 15 осіб. Також станом на 11 січня вже 17 людей померли від грипу в Краматорську. Одним з найчастіших ускладнень грипу є пневмонія.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
254