Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені розкрили причину появи синдрому подразненого кишечника

Вчені розкрили причину появи синдрому подразненого кишечника

25.12.2015, 15:11
Вчені з Університету Шеффілда (University of Sheffield) виявили зв'язок між синдромом подразненого кишечника і браком вітаміну D, повідомляє Upi.

Наразі не так багато відомо про лікування цієї недуги. Проте за відомостями вчених, отриманими в ході дослідження, було виявлено, що у 82% людей, які страждають на цю хворобу, дефіцит вітаміну D в організмі.

Такі результати були отримані в ході дослідів, які нещодавно провели фахівці. Вчені залучили до них 51 людину, розділили всіх на три групи і давали приймати першій групі пробіотики і вітамін D, другій - тільки вітамін D, а третій - тільки пробіотики.

Пробіотики не мають користі для кишечника

У результаті з'ясувалося, що найбільш дієвим при такому діагнозі виявився вітамін D. У тих людей, які його приймали, було помітне поліпшення в стані здоров'я.

Відповідно, вчені дійшли висновку, що вітамін сприяє поліпшенню якості життя людей, які страждають на синдром подразненого кишечника. Однак, на цьому фахівці не збираються зупинятися. Вчені планують присвятити цій темі більше дослідження.

Раніше Корреспондент.net зазначав, що шампанське, на думку вчених, запобігає розвитку недоумства і благотворно впливає на пам'ять людини.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
227