Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Британська пара клонувала померлого пса за $100 тисяч

Британська пара клонувала померлого пса за $100 тисяч

24.12.2015, 17:03
Подружня пара Лаура Жак і Ричард Римд з Йоркшира звернулися в біотехнологічний дослідницький фонд "Суам" в Південній Кореї з проханням клонувати їх померлого собаку, повідомляє The Guardian. Це перші клієнти з Великобританії, які звернулися до центру з подібним проханням.
"Суам" є провідною лабораторією з клонування собак у всьому світі. На цей момент послугами центру вже скористалися близько 700 клієнтів. Вартість клонування однієї собаки становить майже $100 тис.
Лаура і Ричард захотіли клонувати свого пса Ділана, який помер у червні. Його смерть стала справжньою травмою для господарів.
"Я його любила материнською любов'ю. Він був моєю дитиною, моїм світом", - розповіла Лаура.
Днями на світ повинні з'явитися два клонованих цуценяти з ДНК Ділана. Пара вже вилетіла до Південної Кореї.
У Великобританії вперше з'явився клонований собака
Цей випадок клонування є прецедентним для центру. Як повідомив учений Девід Кім, співробітник "Суама", зразки ДНК були взяті у собаки через 12 днів після його смерті.
"Це перший випадок в практиці нашої лабораторії, коли клітини для клонування були взяті через довгий час після смерті. Хотілося б сподіватися, що це дозволить нам подовжити період часу після смерті, коли ми можемо брати клітини для клонування", - зазначив він.

За технологією, зразок ДНК підсаджується в "порожню" яйцеклітину собаки з вилученим клітинним ядром. Потім через яйцеклітину пропускають електричний заряд, внаслідок чого відбувається її поділ. На наступному етапі ембріон пересаджують в сурогатну самку собаки.
Раніше повідомлялося про те, що в китайській провінції Тянцзінь планують побудувати найбільший у світі завод з клонування тварин.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
266