Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У НАТО випробували стратегічний безпілотник

У НАТО випробували стратегічний безпілотник

23.12.2015, 11:00
Американська компанія Northrop Grumman спільно з фахівцями НАТО провела випробування стратегічного безпілотного літального апарату AGS. Про це повідомляє Defense News.

Під час випробувального польоту апарат провів у повітрі 2,5 години і зумів піднятися на висоту 12,1 тисячі метрів. Випробування безпілотника, який розробляється в інтересах НАТО на базі RQ-4 Global Hawk, визнані успішними.

Зазначається, що в ході польоту AGS перевірялася робота системи спільного управління, яка дозволить передавати контроль над безпілотником від одного оператора іншому.

За повідомленням Defense News, у цілому Північноатлантичний альянс замовив п`ять безпілотників AGS. Вони будуть приписані до авіабази на острові Сігонелла в Італії.

Придбання безпілотників оплатили 15 країн - членів НАТО: Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія і США. Апарати будуть використовуватися в інтересах усіх учасників НАТО.

Як очікується, перший AGS буде доставлений на Сігонеллу в 2016 році, а його прийняття на озброєння НАТО відбудеться в 2017-му.

AGS при довжині 14,5 метра і розмаху крила 39,9 метра зможе виконувати польоти на швидкості до 630 кілометрів на годину. Апарат зможе перебувати в повітрі до 32 годин і підніматися на висоту 18,3 тисячі метрів.

США ввели обов'язкову реєстрацію споживчих безпілотників

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
245