Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені назвали найкращий вік для народження первістка

Вчені назвали найкращий вік для народження первістка

19.12.2015, 16:42
Нове дослідження показало, що діти, народжені жінками віком від 30 до 39 років, часто розумніші за своїх однолітків, повідомляє The Daily Mail. Більш детально з ним можна ознайомитися в журналі Biodemography and Social Biology.
Дослідження очолила Аліса Гоісіс з Лондонської школи економіки. Вона проаналізувала 18 тисяч народжень у Великобританії і порівняла інтелектуальний розвиток дітей залежно від віку їхніх матерів.
Після аналізу даних і спостереження за дітьми Гоісіс дійшла висновку, що найкращий вік для народження первістка - 30-39 років. При цьому діти, народжені жінками в 23-29 і після 40 років, поступаються в інтелектуальному розвитку дітям, народженим мамами "за 30".
Автор дослідження пояснила подібну градацію соціально-економічними причинами: "Жінки, які народжують первістка після 30 років, найчастіше більш освічені і мають високий дохід. Вони мають стабільні стосунки, планують вагітність і підходять до питання материнства з великою відповідальністю", - розповіла Гоісіс.
Креми від розтяжок не врятують від пошкоджень шкіри - вчені
Також вона додала, що діти, народжені жінками після 40 років, часто схильні до ожиріння. Гоісіс пояснила це тим, що жінки в такому віці менш енергійні, ніж молоді мами, і не забезпечують своїм дітям достатньо активності, що згодом може призвести до надмірної ваги в дітей.
Згідно зі статистикою, за останні 35 років вік первісток жінок Великобританії збільшився з 24,5 до 28,1 року.
Раніше повідомлялося, що згідно з дослідженням, опублікованим в American Journal of Epidemiology, вагітні жінки можуть пити і їсти продукти, що містять помірну кількість кофеїну, і не боятися за розвиток інтелекту своєї дитини.
Вчені: материнська смертність у світі різко скоротилася

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
283