Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Зародження ембріона вперше зняли на відео

Зародження ембріона вперше зняли на відео

17.12.2015, 17:01
Мікроскоп нового покоління дозволив ученим вперше закарбувати процес зародження нового життя починаючи від запліднення яйцеклітини і закінчуючи формуванням бластоцисти, яка прикріплюється до стінки матки, передає видання Nature Methods.
Оскільки ссавці особливо чутливі до світла, досі не вдавалося здійснити подібну зйомку мікроскопами з високою роздільною здатністю. Проте новий мікроскоп, який має площинне освітлення, дозволив звести опромінення організму до мінімуму і освітлювати лише тонкий зріз ембріона.
У Гонконгу народилася вагітна двома хлопчиками дівчинка
Новий апарат, який дозволив здійснити зйомку розвитку ембріона миші всередині живого організму, розробила група німецьких учених.
Вони змогли показати не тільки зародження зародка, але також і те, що відбувається з ним, коли він виростає до 16 клітин. Як виявилося, ті клітини, які знаходяться всередині ембріона, утворюють новий організм, в той час, як клітини, розташовані на зовнішній стороні (відмічені синім), формують плаценту.

Раніше Корреспондент.net зазначав, що учені показали розвиток ембріона за допомогою прозорої шкаралупи. У цю шкаралупу зародок був поміщений у віці трьох з гаком тижнів, за кілька днів до появи на світ курчати.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
250