Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У Німеччині протестували термоядерний реактор

У Німеччині протестували термоядерний реактор

14.12.2015, 13:01
У німецькому Інституті фізики плазми Товариства Макса Планка, який фінансується урядом Німеччини, були проведені тестові запуски термоядерного реактора, повідомляється на сайті інституту.
Під час випробувань гелієва плазма була розігріта до температури близько мільйона градусів за Цельсієм.
Wendelstein 7-X Stellarator є найбільшим реактором типу стелларатор для здійснення керованого термоядерного синтезу. Стеларатори в майбутньому можуть виступати як майже невичерпні джерела екологічно чистої енергії. На розробку конструкції реактора пішло близько десятиліття, і стільки ж - на процес виготовлення і збірки.
Реактори такого типу відрізняються від традиційних іншою конфігурацією магнітної системи. Wendelstein 7-X Stellarator створює неоднорідне магнітополе у ??формі закрученої стрічки Мьобіуса; при цьому в реакційній камері плазма більш стабілізована.
Наступний крок досліджень покликаний подовжити тривалість утримання стабілізованої плазми в магнітному полі камери. Ще до кінця року інженери сподіваються отримати першу порцію високотемпературної водневої плазми з температурою в 100 млн градусів за Цельсієм, що дасть можливість запустити реакції термоядерного синтезу. Останні можуть посунути енергобаланс всього процесу до позитивної області.
Як повідомлялося, нобелівськими лауреатами з фізики у 2015 році стали японець Такаакі Кадзита і канадець Артур Мак-Дональд за доказ маси нейтрино - фундаментальної частинки.
Молдавські робочі зняли п'ять тонн міді з ядерного реактора в Москві

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
251