Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Медики розповіли про вплив щастя на тривалість життя

Медики розповіли про вплив щастя на тривалість життя

11.12.2015, 14:18
Медики розвіяли міф про те, що позитивне мислення впливає на тривалість життя, говориться в статті журналу Lancet. Коротко про дослідження розповів New Scientist.
Уявлення про терапевтичну силу "позитивного мислення" міцно утвердилося в масовій культурі. Цій темі присвячено безліч робіт з популярної психології.
Дослідження очолив епідеміолог Річард Пето з Оксфордського університету, в ньому взяли участь 700 тис здорових британських жінок. На першому етапі жінки відповіли на серію питань про стан їх фізичного та психологічного здоров'я.
Через рік була опитана частина респондентів, визначених за принципом випадкової вибірки. Результати нового анкетування показали, що стан більшості учасників ніяк не змінився.
Через десять років вчені проаналізували анкети тих учасників дослідження, хто помер за цей період від природних причин. Серед них ті, хто бачив склянку як наполовину порожньою, так як наполовину повною, опинилися представлені в рівній мірі.
Кава продовжує життя - вчені
На думку Пето, автори численних досліджень про позитивний вплив щастя і оптимістичного настрою на стан здоров'я плутають причину і наслідок. Вчений вважає, що хвороба робить людину нещасною, при цьому щастя ніяк не відбивається на стані здоров'я.
Більше того, соціолог медицини Гейл Сулик висловив думку, що "форсування оптимізму може бути шкідливим". Він додав, що емоційна робота з демонстрації позитивного настрою, яку змушений проробляти хвора і внутрішньо нещасна людина, лише підсилює стрес.
Раніше повідомлялося, що вчені повідомили, що один із способів лікування цукрового діабету може дозволити збільшити тривалість життя до 120 років.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
246