Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Сифіліс в Європі з'явився задовго до відкриття Америки - вчені

Сифіліс в Європі з'явився задовго до відкриття Америки - вчені

23.11.2015, 19:20
Австрійські антропологи встановили, що сифіліс в Європі з'явився задовго до відкриття Христофором Колумбом Нового Світу в 1492 році. Вчені знайшли сліди цієї хвороби в зубах і скелеті середньовічного жителя Австрії, померлого на початку 14 століття, пише Anthropologischer Anzeiger.
Антропологи з Медичного університету Відня під керівництвом Фабіана Канца вивчили останки близько 9000 людей, які жили в Священній Римській Імперії до початку 15 століття. Серед них вони знайшли кістки юнака чи дитини, зараженого збудником сифілісу - блідою трепонемою. Він жив на території Нижньої Австрії приблизно в 1320 році.
За словами дослідників, знайдені останки є першим однозначним і незаперечним свідченням того, що сифіліс існував на території Європи задовго до початку Великих географічних відкриттів.
Бліда трепонема проникає в кістки та інші тверді частини тіла людини, викликаючи в них різні деформації. Крім того, сифіліс є єдиною венеричною хворобою, яка передається від матері до дитини, залишаючи характерні зміни в структурі зростаючих зубів дітей.
Раніше вважалося, що сифіліс в Європу "завіз" Колумб. Цю теорію фахівці аргументували тим, що моряки з команди мандрівника вступали в статеві контакти з жителями острова Гаїті, де заражалися сифілісом. Пізніше "французька хвороба" розповсюдили по всій Європі разом з військами імператора Карла VIII.
Раніше британські вчені також відкинули гіпотезу, що сифіліс в Європу завіз Колумб.
У Карибському морі знайдені останки корабля, на якому Колумб відкрив Америку

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
325