Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Звичка відсипатися вихідними шкодить здоров'ю - вчені

Звичка відсипатися вихідними шкодить здоров'ю - вчені

23.11.2015, 17:17
Американські вчені розповіли про зв'язок тривалого сну з виникненням захворювань серця і діабету, говориться в статті, опублікованій в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
"Наша робота стала першим дослідженням, в якому нам вдалося показати, що навіть здорові дорослі люди з нормальним розпорядком дня відчувають серйозні метаболічні порушення, пов'язані з розладом біоритмів. Ці проблеми можуть призводити до розвитку ожиріння, діабету і хвороб серця", - заявила Патриція Вонг з університету Піттсбурга (США).

У дослідженні взяли участь близько 500 чоловіків і жінок у віці від 30 до 55 років. Учасники програми носили спеціальні браслети протягом усього часу експерименту. Завдяки браслетам медики отримали інформацію про пересування і розпорядок дня всіх учасників.

За отриманими даними стало зрозуміло, що 85% американців набагато довше сплять вихідними в порівнянні з буднями, тобто компенсують втрату сну в робочі дні і намагаються відіспатися.

Вчені спростували міф про користь восьмигодинного сну

Вчені виділили групу людей, показники яких були найбільш помітні і стабільні, і зазначили, що стан їхнього здоров'я був явно гіршим, порівняно з іншими учасниками. У їхній крові був підвищений рівень холестерину, вони гірше реагували на інсулін і багато з них страждали зайвою вагою, що вказує на схильність до розвитку діабету і проблеми із судинами і серцем.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
316