Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Креми від розтяжок не врятують від ушкоджень шкіри - учені

Креми від розтяжок не врятують від ушкоджень шкіри - учені

19.11.2015, 15:37
Учені повідомили про те, що використання крему від розтяжок під час вагітності є "марнотратством" і не може запобігти пошкодженню еластичних волокон, повідомляє The Daily Mail.
Згідно зі статистикою, розтяжки в області живота і стегон залишаються у 90% породіль. Вони з'являються в результаті розтягувань чи розривів у глибоких шарах шкіри, і жодна процедура чи якісь креми не здатні запобігти цьому процесу.
У зоні ризику найчастіше виявляються жінки із зайвою вагою чи мами, вагітні двійнею.
Професор в області дерматології Франк Ван з Мічиганського університету в США заявив, що дія більшості наявних продуктів від розтяжок не підтверджена науковими дослідженнями.
Фотопроект про матерів-годувальниць
"Дуже мало препаратів дійсно допомагають запобігти появі розтяжок. Найчастіше вони просто не працюють", - повідомив він.
Результати першого дослідження такого роду були опубліковані в Британському журналі дерматології. Тоді учені задалися вивченням причини появи розтяжок на молекулярному рівні.
Професор Ван присвятив дослідженню більше вісім років. За його словами, поява розтяжок, або стрий, може посилити стрес материнства для багатьох жінок, тому це питання варто вивчити більш ретельно.
"Розтяжки негативно впливають на жіночу самооцінку, якість життя і готовність брати участь у певних видах діяльності", - додав він.
Дослідження показало, що стриї з'являються у 50-90% породіль, при цьому декотрі жінки мають більшу схильність до їх появи. Це залежить від якості життя, кількості набраної за період вагітності ваги, кількості пологів і наявності розтяжок до вагітності.
Учені: смертність серед породіль у світі різко скоротилася
Під час дослідження було проведено аналіз зразків шкіри у 27 породіль з різним ступенем ушкоджень. У нижньому шарі шкіри є мережа еластичних волокон, що сприяють створенню нових клітин. Після пошкодження цієї мережі живіт жінки втрачає свою пружність і покривається "шрамами".
Професор Ван наголошує на тому, що під час вивчення цього питання варто зосередитися на збереженні еластичних волокон, а не на їх "ремонті".
Раніше повідомлялося про те, що відверте відео дівчини з проблемною шкірою стало хітом YouTube.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
310