Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Нігерійський математик вирішив "проблему тисячоліття"

Нігерійський математик вирішив "проблему тисячоліття"

18.11.2015, 20:57
Нігерійський математик Опіємі Енох з Федерального університету в м. Оє-Екіті заявив, що зумів довести гіпотезу Римана, яку учені безуспішно намагаються вирішити протягом останніх 156 років, повідомляє Бі-бі-сі.
Завдання входить до переліку семи "проблем тисячоліття", складеного Математичним інститутом Клея.
Як повідомляє The Telegraph, прес-служба інституту підтвердила факт доказу Енохом гіпотези Римана. Представники закладу зазначили, що математик раніше займався моделюванням систем, що дозволяють отримувати енергію від вітру і океану.
Однак у Математичному інституті Клея (м. Кембридж, штат Массачусетс) заявили, що досягнення буде зафіксовано тільки після його публікації в міжнародному журналі з високою репутацією. При цьому потрібно домогтися його верифікації науковою спільнотою. Без виконання цих умов гіпотеза буде вважатися недоведеною.
Британський математик вивів формулу ідеальної піци
Сформульована в 1859 році німецьким математиком Бернхардом Риманом гіпотеза звучить так: "Усі нетривіальні нулі дзета-функції мають дійсну частину, яка дорівнює 1/2", тобто є комплексними числами (на відміну від тривіальних нулів) і розташовані на прямій Re(s) = 1/2.
Раніше повідомлялося про те, що число Пі має осяжний смисл у світі квантової фізики - воно точно відображає розташування всіх можливих "орбіт" електронів в атомі водню. Про це пишуть фізики в Journal of Mathematical Physics.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
365