Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Китайцеві видалили жовчний камінь розміром з диню

Китайцеві видалили жовчний камінь розміром з диню

18.11.2015, 20:18
Лікарі клініки, розташованої в провінції Хубей (Китай), видалили 70-річному чоловікові жовчний камінь величезних розмірів, повідомляє The People's Daily Online.

Камінь мав яйцеподібну форму і важив 1,17 кг при висоті 14 см. Він мав кілька кольорів і складався з різних структур і, за словами лікарів, нагадував нефритовий камінь.
Операцію провів професор Ху Ліангшан, який розповів, що вперше зіткнувся з подібним за довгі роки своєї практики: "Жовчні камені таких розмірів дуже рідко зустрічаються серед жителів Китаю. Я практикую вже кілька десятиліть, і багато чого побачив. Мені зустрічалися камені розміром з качине яйце, але з таким великим я зіткнувся вперше в житті".
Американці зробили найскладнішу пересадку обличчя у світі
Професор припустив, що пан Чжан, з тіла якого витягли камінь, ймовірно, жив з ним не один десяток років. При цьому сам пацієнт розповів, що до недавнього часу його нічого не турбувало.
Всього кілька місяців тому у нього з'явилися болі при сечовипусканні, і стан почав різко погіршуватися. У лікарню 70-річного чоловіка доставили вже в критичному стані.
"Мій живіт був завжди опуклим, але я не звертав на це увагу", - розповів пан Чжан.
Раніше повідомлялося, що лікарі з китайської провінції Аньхой виявили в мозку 48-річної жінки голку

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
377